zaterdag 12 augustus 2017 Sint-Truiden

Voor het eigenlijke festival begon, kon je als literatuurliefhebber al helemaal in de mood geraken. In Sint-Truiden stopte namelijk de Poëziebus.

woensdag 16 augustus 2017 Genk

Dichter en schrijver Bart Moeyaert en multi-instrumentalist Tijs Delbeke werden door Radio 1 aan elkaar gekoppeld in het project Schrijver zkt zanger. Die samenwerking smaakte naar meer, en het resultaat is de EP Rood rood, een kunstwerkje over de liefde, telkens vanuit een ander standpunt wordt bezongen. Bart schreef de teksten, Tijs de muziek. Het bleek een ideaal huwelijk.

zaterdag 19 augustus 2017 Hasselt

Schrijver Jef Aerts diepte de mooiste verhalen over familie op uit zijn boeken en deelde ze met het publiek in deze muzikale vertelling.

zondag 20 augustus 2017 Hasselt

Veelbekroond auteur Adriaan van Dis publiceerde in 2014 Ik kom terug, een gefictionaliseerde autobiografie over de moeilijke relatie met zijn moeder. Pas aan het eind van haar leven kwam het tot echte gesprekken tussen moeder en zoon, met het prachtige boek tot gevolg.

woensdag 23 augustus 2017 Genk

Schrijvers en journalisten hebben het geregeld en graag over hun kinderen. In romans, novelles, dagboeken en columns. Of zoals vanavond tijdens een goed gesprek tussen vier schrijvende en sprankelende persoonlijkheden. Doorregen met live jazz.

vrijdag 25 augustus 2017 Sint-Truiden

Literatuur en muziek in één van de prachtige monumenten die Sint-Truiden rijk is, het is een beproefd Zin in Zomerrecept. Een auteur, een interviewer, een zangeres en een pianist zorgden voor een beklijvende avond.

zondag 27 augustus 2017 Sint-Truiden (Zepperen)

In de hangar van het familiebedrijf Juwel Fruithof in Zepperen, vlakbij de serres en de aardbeienvelden, namen auteur Kris Van Steenberge en interviewer Cara Van der Auwera het podium in.

woensdag 30 augustus 2017 Hasselt

Mark Schaevers ging met Lieve Joris in gesprek over de banden met haar geboortestreek en haar familie. Lieves boeken vormden de leidraad, om uit te komen bij het boek over die familie dat op dat moment nog volop geschreven werd...

Deel dit via