dinsdag 14 augustus 2018 Sint-Truiden

Het prachtige art decogebouw waar de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunst gehuisvest is, was in vroegere tijden een weeshuis. De gedichten van Charlotte Van den Broeck en Idwer de la Parra vonden er als weeskinderen een plek, om meteen geadopteerd te worden door een uitverkochte kapel vol poëzieliefhebbers.

zaterdag 18 augustus 2018 Sint-Truiden

Een mooie, luchtige zolderruimte in zorgcentrum vzw Wiric, feestzaal voor personeel en bewoners, was de ‘place to be’ voor een literair feest met Koen Peeters, Birsen Taspinar en Douglas Firs (solo).

zaterdag 25 augustus 2018 Hasselt

Verhalen rechtstreeks horen van mensen die ze hebben beleefd, intiem en zonder barrières, dat is het concept van een ‘living library’, een levende bibliotheek. Acht personen uit de buurt van Villa Verbeelding, met totaal uiteenlopende achtergronden, vertelden hun eigen verhalen van angst en moed.

zondag 26 augustus 2018 Hasselt

"Als je lang genoeg luistert naar getuigen, word je er zelf ook een." Een volle Nieuwe Zaal was getuige van een bijzonder boeiend gesprek tussen Stefan Hertmans en Phara de Aguirre, dat bovendien schitterend werd geïllustreerd door Ingrid Godon.

woensdag 29 augustus 2018 Sint-Truiden

Het was een bijzondere, kleurrijke ervaring in de Gurdwara Sangat Sahib. Het publiek – op het tapijt, blootvoets, met sjaals en bandana’s om de hoofden - zat helemaal in de sfeer en vond het moeilijk om niet te applaudisseren. (Dat mag namelijk niet in het gebedshuis.) Maar de appreciatie voor het gesprek tussen Ernest van der Kwast en Lieven Vandenhaute en voor de religieuze gezangen tussendoor was voelbaar.

vrijdag 31 augustus 2018 Hasselt

Een blaasorkest dat de zaal binnenmarcheert en met hun feestelijke muziek het publiek direct mee heeft: de intro van deze slotvoorstelling was er al pal op. Toen interviewer Matthijs de Ridder en Monica Ali dan het podium opkwamen, kregen we eerst te horen dat het 10 jaar geleden was dat topauteur Monica Ali nog een uitnodiging voor een literair festival had aanvaard. Het was meteen duidelijk dat deze avond bijzonder was.

Deel dit via