Verwen jezelf of je vrienden met een exclusieve Zomervriendenpas. Je hebt gereserveerde plaatsen voor zes voorstellingen en een verwenpakket: een mooi boek van een van de optredende auteurs en nog enkele leuke verrassingen.

Aarzel niet om een Zomervriendenpas te kopen want er is maar een beperkt aantal beschikbaar!

 

dinsdag 14 augustus 2018 Sint-Truiden

In de openingsvoorstelling staan twee vrij nieuwe namen in het poëzielandschap op het podium. Charlotte Van den Broeck en Idwer de la Parra gaan samen op zoek naar de ‘zegbaarheid’ en de beleving van poëzie, naar de beste manier om gedichten op een live publiek over te brengen. Een poëtische ontdekkingsreis dus.

zaterdag 18 augustus 2018 Sint-Truiden

Birsen Taspinar interviewt Koen Peeters - antropologen onder elkaar. Het zal vooral gaan over De mensengenezer, de roman waarvoor Peeters de ECI Literatuurprijs won. De boeiende tocht door het werk van Koen Peeters wordt extra gekruid met de knappe songs van Douglas Firs.

zaterdag 25 augustus 2018 Hasselt

Verhalen rechtstreeks horen van mensen die ze hebben beleefd, intiem en zonder barrières, dat is het concept van een ‘living library’, een levende bibliotheek. Een tiental personen uit de buurt van Villa Verbeelding, met totaal uiteenlopende achtergronden, vertellen hun eigen verhalen van angst en moed.

zondag 26 augustus 2018 Hasselt

In een festival met dit jaar ‘Portretten’ als thema is Stefan Hertmans meer dan op zijn plaats. In zijn internationale succesroman Oorlog en terpentijn en in de opvolger De bekeerlinge schetst Hertmans boeiende portretten. Phara de Aguirre erover met hem in gesprek. Veelbekroond illustrator Ingrid Godon maakt live beelden bij het interview.

woensdag 29 augustus 2018 Sint-Truiden

Een Zin in Zomervoorstelling op een erg bijzondere locatie: we zijn te gast in de Gurdwara Sangat Sahib waar we worden ondergedompeld in de Sikhcultuur. Lieven Vandenhaute en Ernest van der Kwast zullen het ongetwijfeld hebben over Mama Tandoori, maar centraal staat Het wonder dat niet omvalt, een verzameling portretten van mensen die kleur geven aan de stad.

vrijdag 31 augustus 2018 Hasselt

Een internationale topauteur sluit Zin in Zomer 2018. Monica Ali kwam langs de grote poort binnen met het verfilmde Brick Lane en bouwde daarna een klein maar hoogstaand oeuvre op. Matthijs de Ridder leidt ons erdoor. Monica Ali heeft beloofd zelfs een tipje van de sluier te lichten over het boek waar ze nu aan werkt. Orchestre International du Vetex speelt een feestelijk slotakkoord.

Deel dit via