Tips van Zin in Zomer

 

Afbeelding Zin in Zomerclub

Zin in Zomerclub, dat is Zin in Zomer op kindermaat.

Tijdens de zomervakantie kan je op verschillende locaties leuke workshops doen. Zin in meer? Er zijn ook kampen van een hele week in combinatie met sport.

Dit jaar is het thema Familie - net als bij Zin in Zomer. Familie bestaat in alle vormen en maten. Hoe ziet jouw familie eruit? Duik in een boek of fantaseer erop los. Knip en plak een te gekke familie bij elkaar, zeg het met beelden of schrijf je eigen verhaal!

Inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt: mail ons of bel 011 22 26 24

Het volledige programma van de Zin in Zomerclub vind je hier.

Zin in Zomerclub is een organisatie van het Literair Museum met de stedelijke bibliotheken van Genk en Hasselt.

 

Tentoonstellingen

Kraanvogels en kersenbloesems. Het Verre Oosten in prentenboeken

Villa Verbeelding – nog tot 14 oktober 2017

Trek je schoenen uit en stap binnen in een typisch Japans huis. Alles straalt er rust uit. Ga naar de andere kamer en waan je in het drukke China. Snuif de Oosterse sfeer op in prentenboeken met het Verre Oosten als onderwerp of inspiratiebron. De tentoonstelling bestaat uit origineel werk van Carll Cneut (BE), Rébecca Dautremer (FR), Benjamin Lacombe (FR), Stefanie De Graef (BE), Quentin Gréban (BE), Pieter Van Eenoge (BE) en Claudia Verhelst (BE).

De tentoonstelling is bestemd voor zowel individuele bezoekers, gezinnen als scholen. Er is een ruim educatief programma voorzien (van 5 tot 15 jaar). Via opdrachten bij de tentoonstelling leer je meer over het leven in het Verre Oosten. Groepen kunnen na afspraak hun bezoek afsluiten met een workshop: maak een typisch Japanse ‘karpervlag’.

In de schoolvakanties zijn er activiteiten gepland rond de tentoonstelling: kijk geregeld eens op www.villaverbeelding.be

Afbeelding tento Kraanvogels          Afbeelding tento Sprookjeszolder

Sprookjeszolder

Villa Verbeelding – nog tot 19 augustus 2017

Het Literair Museum blaast in 2017 twintig kaarsjes uit en kreeg een nieuwe naam: Villa Verbeelding. Kom op zolder het mooiste uit de sprookjestentoonstellingen van de voorbije jaren ontdekken: de reus van Klein Duimpje, de kamer van Roodkapje en nog veel meer!

Stap met opdrachten door deze sprookjesachtige wereld en geniet van alles wat er te zien, te lezen en beleven valt. Aansluitende workshop mogelijk bij groepsbezoek.

Voor alle leeftijden vanaf 5 jaar.

 

Summer School Villa Verbeelding
28, 29 en 30 augustus 2017

Carll Cneut en Kaatje Vermeire

Is illustreren jouw passie maar wil je je techniek nog verfijnen? Kom dan naar de Summerschool Villa Verbeelding: drie dagen intensief tekenen onder begeleiding van topillustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire. Zij leren je de kneepjes van het vak en helpen je je eigen stijl verder ontwikkelen.

Voor 18+

i.s.m. PXL MAD School of Arts

Meer info en een inschrijvingsformulier vind je hier.

De groep van Carll Cneut is intussen volzet.
In de groep van Kaatje Vermeire zijn nog 4 plaatsen voorbehouden voor (oud-)studenten van PXL-MAD School of Arts die inschrijven voor 15 juli.

Foto Workshop Carll Cneut

 

 

Deel dit via