Abdelkader Benali & Bleri Lleshi & Chantal Pattyn
Bart Eeckhout + Anneleen Boehme & Frie Mechele
woensdag 23 augustus 2017 Genk
C-mine om 20u

 

Het zou een goed gevulde avond worden: vier schrijvers en journalisten samen op het podium. Vier mensen die het niet kunnen laten om over hun kinderen te schrijven. Vier totaal verschillende mensen.

Bart Eeckhout (journalist en columnist De Morgen) leidde het soms erg intense gesprek in goede banen. De schijnbare luchtigheid van de gesprekken die Chantal Pattyn met haar negenjarige zoon noteerde in Zegt Zoonlief stond in schril contrast met de maatschappelijke context waarbinnen Bleri Lleshi zijn dochter een toekomst toonde (Inaya, brief aan mijn kind). Daartussen heerste de vaderlijke bezorgdheid met een romantisch randje van Abdelkader Benali (Brief aan mijn dochter). Drie verschillende verhalen lieten ook zien hoe bezorgd deze schrijvende en pratende ouders zijn, net zoals alle andere ouders trouwens.

Daar waar de doorsnee literaire avonden van Zin in Zomer mooie interviews opleveren, gebeurde tijdens deze avond iets anders. Het interview werd een gesprek, meer nog, een discussie waarin het gelijk van elke ouder voorop stond en die al snel een maatschappelijk en politiek tintje kreeg. Het bijzondere gesprek werd regelmatig onderbroken door contrabassiste Anneleen Boehme (LABtrio) en zangeres Frie Mechele, twee jonge talenten die met een streepje female jazz de spanning uit de zaal plukten.

Het publiek was enthousiast genoeg om zich te laten meevoeren in de verhalen van deze B.O.’s (bekende ouders) en bedankte met een stevig applaus.

 

Vooraf: 18u30 - Black - VOLZET
Wandeling met gids door tentoonstelling Black van designcollectief vzw Het Labo – vertrek aan bezoekersonthaal C-mine.

Foto voorstelling 23 augustus

Abdelkader Benali © Merlijn Doomernik - Bleri Lleshi © Brecht Goris - Chantal Pattyn © Humo - Bart Eeckhout © Wouter Van Vooren

 

Abdelkader Benali (°1975) is een Nederlands-Marokkaans schrijver en tv-presentator. Behalve romans, gedichten en toneel schrijft hij artikels en recensies voor verschillende dagbladen. TV-kijkers kennen hem van Benali Boekt en Chez Benali.

www.singeluitgeverijen.nl/auteur/abdelkader-benali/

Bleri Lleshi (°1981) is filosoof, schrijver, mensenrechtenactivist en dj. In al zijn activiteiten keren thema's terug als identiteit en interculturaliteit, liefde en Brussel. Hij schrijft opiniestukken en recensies voor verschillende media.

blerilleshi.wordpress.com

Chantal Pattyn (°1968) was nog studente kunstgeschiedenis toen ze op Studio Brussel ging presenteren. Na een passage in De Zevende Dag verhuisde ze naar klassieke radiozender Klara, waar ze netmanager werd. Sinds vorig jaar is Chantal Pattyn bovendien manager Cultuur bij de VRT.

Bart Eeckhout is bekend als journalist en opiniërend hoofdredacteur van de krant De Morgen.

Anneleen Boehme (°1989) speelt contrabas sinds haar twaalfde. Ze is de bassiste van het gekende LABtrio maar speelt dankzij haar veelzijdigheid bij (jazz)artiesten over heel Europa. Samen met o.a. zangeres Frie Mechele speelt ze in Frie Maline, winnaar van de Maanrockrally 2016.

https://anneleenboehme.com

 

Er kon ter plaatse nagekaart worden bij een drankje.

Boekenverkoop door Boekhandel Malpertuis uit Genk.

De voorstelling en de wandeling door de tentoonstelling vooraf waren toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.

 

Deel dit via