Bart Moeyaert & Tijs Delbeke - uitverkocht!
Rood rood
woensdag 16 augustus 2017 Genk
Atrium Bibliotheek om 20u

 

Geen toeters en bellen om Zin in Zomer 2017 te openen, maar een zachte uppercut van twee toptalenten: Tijs Delbeke en Bart Moeyaert. De openingsavond bulkte van de sfeer in een uitverkocht en stemmig verlicht atrium van de bijzondere Genkse bibliotheek.

Tijs Delbeke, wonderkind op gitaar, piano en stem én bekend van Dez Mona, dEUS, Warhaus en zijn eigenste Sir Yes Sir, maakte samen met één van de beste auteurs van dit land, Bart Moeyaert, een volledig programma waarin de poëzie van Moeyaerts uitgebeende taal centraal stond. Geen woord te veel, geen letter te weinig. De twee vonden mekaar in het Radio 1-programma Schrijver zkt zanger, waarin muzikanten en schrijvers samen een song knutselden. Dat werd De waarheid krijgt een stoel en de samenwerking was een feit.

Tijs en Bart brachten op deze augustusavond onder de titel Rood rood fragmenten uit o.a. De gans en zijn broer, uit de poëziebundels Gedichten voor gelukkige mensen en Verzamel de liefde.  Bart voegde er welwillend nog nieuw werk aan toe, voor een gedichtenbundel die voorjaar 2018 verschijnt.

De klik tussen de twee zorgde ook voor een bijzondere klik met het publiek, dat hen op handen droeg en tot driemaal terugriep. De fragmenten waren zorgvuldig gekozen en sloten perfect aan op de muziek, waarbij Tijs Delbeke songs met teksten van Bart Moeyaert afwisselde met eigen, Engelstalige songs. Het verhaal klopte helemaal en het publiek was zoals steeds bij de Zin in Zomer-avonden warm en gastvrij. Dat bleek ook na afloop tijdens de receptie: een lange rij gelukkige lezers vormde zich bij de signerende Bart en Tijs.

Voilà, de spits is eraf!

 

Vooraf: 18u30 - Kruidjes van liefde - volzet
Créosa Govaers verwelkomde haar publiek met een lekker koel kruidendrankje en cake. Zij vertelde over heilzame kruiden in de familievriendelijke pop-up-tuin op het binnenplein van het stadhuis. Het publiek liet zich onderdompelen in een kleur- en geurrijke uiteenzetting over kruiden en hun toepassingen.

Foto Rood rood

Tijs Delbeke en Bart Moeyaert © Elisabeth Van Lierop

 

Bart Moeyaert (°1964) is één van onze bekendste schrijvers. De voorbije drie jaar was hij tevens curator van de Vlaams-Nederlandse deelname aan de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Ondertussen schrijft hij aan een nieuwe roman en komt zijn succesboek Broere opnieuw uit.

Tijs Delbeke (°1984) is de bezieler van de band Sir Yes Sir maar hij is ook bekend van zijn werk bij dEUS, Roosbeef, Dez Mona, Mauro Pawlowski e.a.

www.roodrood.be - www.bartmoeyaert.com - http://tijsdelbeke.tumblr.com

 

Feestelijke openingsreceptie achteraf, verzorgd door BarBib

Boekenverkoop door Boekhandel Malpertuis uit Genk.

De voorstelling en de lezing vooraf waren toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.

 

Deel dit via