Kris Van Steenberge & Cara Van der Auwera
Esmé Bos & Bart Voet
zondag 27 augustus 2017 Sint-Truiden (Zepperen)
Juwel Fruithof om 11u

 

De ochtend was nog fris toen in Juwel Fruithof de rondleiding doorheen de serres met hangende aardbeien startte. (“De hangende tuinen van Zepperen”, noemde Kris Van Steenbergen ze.) 

In de industriële setting van een koelhangar werd het publiek opgewarmd door de stem van Esmé Bos en de muziek van Bart Voet. En dat lukte wonderwel! Rasverteller Kris vergastte ons op verhalen uit zijn jeugd (zonder ADHD-etiket), over zijn vader die hem na de prijzen voor Woesten verwelkomde met de woorden “als ge nu naast uw schoenen gaat lopen, dan hebt ge hier de laatste trappist gedronken”, over zijn kinderen (een mooie tweeling). Cara Van der Auwera loodste hem dan zeer charmant naar en door zijn romans. Samen verkenden zij diverse lagen en vertellingen uit Woesten en Blindelings met kleine zijsprongetjes naar het leven van Kris.

Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld de toneelacteur Kris Van Steenbergen in een scène uit zijn eigen roman! Er zouden er nog volgen, zoals het Hebreeuwse slaapliedje als afsluiter van een perfecte zondagmiddag!

 

Vooraf: 10u - Juwel Fruithof
Rondleiding met gids door serres en plantages van familiebedrijf Juwel Fruithof

Foto voorstelling 27 augustus

Kris Van Steenberge © Johan Jacobs - Cara Van der Auwera - Esmé Bos en Bart Voet © Koen Broos

 

Kris Van Steenberge (°1963) is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Hij debuteerde met Woesten (2013) waarmee hij de Debuutprijs en de Bronzen Uil won. In 2016 volgde Blindelings dat werd genomineerd voor de Cutting Edge Awards.

www.krisvansteenberge.be

Cara Van der Auwera (°1981) werd bekend door de jongerenreeks Spring op Ketnet en als zangeres bij de gelijknamige band. Zij presenteerde sindsdien verschillende programma's op tv en radio.

www.facebook.com/vanderauweracara/

Esmé Bos (°1969) & Bart Voet (°1972) maakten samen de muzikale vertelvoorstellingen voor kinderen Wie had dit ooit gedacht? en Water. Beiden zijn bovendien zeer actief in uiteenlopende theater- en muziekactiviteiten.

www.bos-voet.be

 

Je kon er genieten van aardbeien rechtstreeks van de teler. Voor de grotere honger was er een food truck.

Boekenverkoop door Boekhandel Grim in Hasselt.

De voorstelling was toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.
De rondleiding door serres en plantages vooraf was dat helaas niet.

 

 

Deel dit via