Lieve Joris & Mark Schaevers - uitverkocht!
Les rideaux de ma grand-mère
woensdag 30 augustus 2017 Hasselt
Kapel Clarenhof om 20u

 

Buiten goot het pijpenstelen en koelde het aardig af, maar in de kapel van het Clarenhof bleef de zwoele zomer nog even hangen voor de laatste voorstelling van het festival.

Op het podium hadden Lieve Joris en Mark Schaevers plaatsgenomen. De aanleiding van hun gesprek was een boek dat Lieve nog aan het schrijven was – een boek waarin zij terugkeert naar haar Limburgse roots en haar familie.

Mark Schaevers, die Lieve Joris al haar hele schrijverscarrière volgt, leidde haar en het publiek via haar boeken door de veranderingen én constanten in de relatie met haar geboortegrond en de familie. Lieve sprak en las vrijuit over hoe ze als jongedame wèg wilde uit Neerpelt, hoe tijdens haar reizen over de hele wereld haar verbondenheid met wat ze achterliet al dan niet aanwezig was, en hoe ze later toch steeds weer terugkeerde.

Vooral de passages over haar vroeg gestorven broer ontroerden de aanwezigen in de uitverkochte kapel.

Tenslotte mocht het publiek al heel even proeven van het-werk-in-wording.

Voor, tijdens en na het gesprek zorgden Les rideaux de ma grand-mère voor een swingende sfeer met hun jazz manouche – de muziek van reizende zigeunerfamilies, en dus dubbel geschikt om deze voorstelling en Zin in Zomer 2017 af te sluiten!

 

Vooraf: 19u - resultaten Summer School
Voor de voorstelling kon je in de kapel van het Clarenhof de resultaten van de Summer School Villa Verbeelding bewonderen. Deelnemers aan deze Summer School kregen 3 dagen les van illustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire.
Vrije toegang met een ticket voor de voorstelling.

 

Foto voorstelling 30 augustus

Lieve Joris © Li Shudi - Mark Schaevers © Marco Mertens - Les rideaux de ma grand-mère

 

Lieve Joris (°1953) is internationaal bekend door een hele reeks literaire non-fictieboeken over Afrika, Oost-Europa en de Arabische wereld. Terug naar Congo, Dans van de luipaard, Mali blues en De poorten van Damascus zijn maar enkele van haar veel gelezen én bekroonde titels.

www.lievejoris.nl

Mark Schaevers (°1956) is journalist, auteur en redacteur, vooral gekend van zijn werk voor weekblad Humo. Zijn boek De orgelman: Felix Nussbaum. Een schildersleven (2014) was goed voor de Gouden Boekenuil.

www.debezigebij.nl/auteurs/mark-schaevers

Les rideaux de ma grand-mère speelt jazz manouche oftewel gipsy jazz – een stijl die geïnspireerd is op zigeunermuziek. Met ritmes en kleuren uit de traditie van rondtrekkende mensen – zo omschrijven ze het zelf op hun website.

http://lesrideauxdemagrandmere.com

 

Wat napraten bij een drankje over de voorbije Zin in Zomer kan gezellig in de binnentuin.

Boekenverkoop door Boekhandel Grim uit Hasselt.

De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking. De presentatie van illustraties vooraf is op een verhoog dat enkel via een trap toegankelijk is.

 

 

Deel dit via