Charlotte Van den Broeck & Idwer de la Parra - UITVERKOCHT
Buurman
dinsdag 14 augustus 2018 Sint-Truiden
Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunst - 20u

 

Het prachtige art decogebouw waar de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunst gehuisvest is, was in vroegere tijden een weeshuis. De gedichten van Charlotte Van den Broeck en Idwer de la Parra vonden er als weeskinderen een plek, om meteen geadopteerd te worden door een uitverkochte kapel vol poëzieliefhebbers.

Buurman, solo met enkel een akoestische gitaar, opende met een treffend lied. Hij bleef met zijn songs en korte verhalen errond de hele voorstelling inspelen op wat gebracht werd door de dichters.

Idwer en Charlotte lazen hun eigen maar ook elkaars en andermans poëzie. Door die teksten en hier en daar een gerichte vraag aan elkaar, werd het publiek ingewijd in de intieme leefwereld van beide dichters, hun visie en emotie rond poëzie, hun levensverhalen en dichterlijke helden. De aarzelende gedachten van Idwer werden door Charlotte mooi opgevangen – het was knap om zien hoe de twee verschillende stijlen (zowel naar persoonlijkheid als poëzie) elkaar aanvulden, terwijl Buurman voor een lichtere toets zorgde.

Het publiek was muisstil – maar het minutenlange applaus aan het einde maakte duidelijk hoe geslaagd deze openingsvoorstelling was. Iedereen had intens genoten van drie gepassioneerde en enthousiaste artiesten.

Er was dan ook stof genoeg om na te praten bij een glas op de aansluitende receptie.

 

Blader door het fotoalbum

 

Vooraf: 18u45 - Workshop zelfportret tekenen

Een docent van de academie gaf een snelcursus '(zelf)portret tekenen'. De deelnemers leerden de eerste kneepjes van het vak met spiegels, het nodige tekenmateriaal en de juiste spirit.

 

Foto voorstelling Charlotte Van den Broeck

Foto's: Charlotte Van den Broeck © Pablo Cepeda - Idwer de la Parra © Keke Keukelaar - Buurman © D&D

 

Charlotte Van den Broeck (°1991) maakt snel naam als dichter. Haar eerste bundel Kameleon (2015) werd bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs. In 2016 opende ze met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse en voerde daarna met hem een literaire correspondentie in De Standaard. Begin 2017 volgde de bundel Nachtroer.

Idwer de la Parra (°1977) studeerde aan de kunstacademie en de toneelschool. Daarna legde hij zich toe op biodynamische landbouw. Hij werkt als kruidenteler en tuinman. In 2015 won hij de Vondel CS-poëzieprijs met zijn gedicht Kom terug. Zijn debuutbundel Grond verscheen in 2016.

Buurman is sinds 2008 een van de toonaangevende Nederlandstalige bands in ons land. Albums als Mount Everest (2010) en het recente Dans & dwaal (2017) kregen lovende kritieken.

 

Feestelijke openingsreceptie achteraf met medewerking van Oxfam Wereldwinkel.

Boekenverkoop door Boekhandel Grim uit Hasselt.

De voorstelling was toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.

 

Deel dit via