Koen Peeters & Birsen Taspinar
Douglas Firs (solo)
zaterdag 18 augustus 2018 Sint-Truiden
vzw Wiric - 20u

 

In De mensengenezer schetst Koen Peeters het portret van een West-Vlaamse boerenzoon, Remi, die net na de Tweede Wereldoorlog de ouderlijke boerderij ontvlucht en intreedt in een streng klooster. Remi trekt als missionaris naar Congo waar hij gefascineerd raakt door genezingsrituelen van de Yaka.

Birsen Taspinar studeerde sociale en culturele antropologie. Zij is dus de geknipte persoon om Koen te interviewen over zijn roman. Koen Peeters studeerde namelijk ook antropologie en het hoofdpersonage in De mensengenezer is gemodelleerd naar zijn oud-professor.

Douglas Firs speelt tussendoor solo enkele van zijn fraaie songs. Met titels als Caroline, Hannah en Judy is de kans groot dat er mooie vrouwenportretten opduiken.

Decor is het hoofdgebouw van vzw Wiric, een zorgcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Na de voorstelling kan je er napraten bij een drankje.

 

Vooraf: 19u - lezing Afrikaanse maskers

Lezing door Koen Stroeken, professor Afrikaanse antropologie aan de Ugent, over gebruiken en rituelen rond maskers in de Congolese cultuur.

De rondleiding vooraf is volzet. Er zijn wel nog tickets voor de voorstelling om 20u.

 

Foto voorstelling Koen Peeters

Foto's: Koen Peeters © Koen Broos - Birsen Taspinar © Jimmy Kets - Douglas Firs © Guy Kokken

 

Koen Peeters (°1959) is de auteur van een rijk oeuvre sinds 1988. Acacialaan (2001) haalde de longlist van AKO Literatuurprijs en Gouden Uil. Grote Europese roman (2007) stond op de shortlist van de Librisprijs en werd in verschillende talen vertaald. De grote bekroning kwam er met De mensengenezer dat de ECI Literatuurprijs won.

Birsen Taspinar werkt als therapeute en schreef columns voor Mo*Magazine. In 2013 publiceerde zij de veelbesproken roman Moeders van de stilte. Daarin reconstrueert zij de levensverhalen van enkele vrouwen die naar België kwamen en er moedig hun weg zoeken.

Douglas Firs is een Gentse band die sinds 2012 drie platen uitbracht vol knappe songs in singer-songwriterstijl, vaak met invloeden van country, en op de recentste Hinges of Luck (2017) ook een vleugje elektronica.

 

Boekenverkoop door Boekhandel Grim uit Hasselt.

De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een mobiliteitsbeperking.

 

Deel dit via