Ernest van der Kwast & Lieven Vandenhaute - UITVERKOCHT
Sikhmuzikanten
woensdag 29 augustus 2018 Sint-Truiden
Gurdwara Sangat Sahib (Sikhtempel) - 20u

 

Een Zin in Zomervoorstelling op een erg bijzondere locatie: we zijn te gast in de Gurdwara Sangat Sahib waar we worden ondergedompeld in de Sikhcultuur. Uit respect voor deze religieuze plaats trekken we onze schoenen en sokken uit, bedekken ons hoofd met een sjaal en nemen plaats op het tapijt.

De oer-Hollandse naam Ernest van der Kwast verhult de Indiase roots van de auteur enigszins – hij werd geboren in Bombay. Identiteit (en het verlies ervan) is een terugkerend thema in zijn werk dat verder gekenmerkt wordt door een humoristische toon. Niet toevallig verschenen vroege publicaties van Ernest onder enkele pseudoniemen.

Zijn bekendste werk is ongetwijfeld Mama Tandoori, een hilarische roman voor jongeren en volwassenen. Maar vanavond staat vooral zijn nieuwste Het wonder dat niet omvalt (2016) centraal – een verzameling odes aan mensen die kleur geven aan de stad: de nachtportier, de toiletjuffrouw, een taxichauffeur met Tourette, een glazenwasser die als hij klaar is met zijn wolkenkrabber meteen vooraan opnieuw begint…

De tocht langs deze kleurrijke personages wordt geleid door Lieven Vandenhaute, stilaan een vaste waarde bij Zin in Zomer.

Tussendoor geniet je van muziek van Sikhmuzikanten op typische instrumenten.

 

Vooraf: vanaf 18u - bezoek aan Gurdwaratempel

Rondleiding met het bijwonen van het avondritueel.

De rondleiding vooraf en de voorstelling zelf zijn uitverkocht. Er zijn geen tickets meer aan de kassa.

 

Foto voorstelling Ernest van der Kwast

Foto's: Ernest van der Kwast © Stephan Vanfleteren - Lieven Vandenhaute © Bart Musschoot

 

Ernest van der Kwast (°1981) is schrijver en columnist, was een tijdje hoofdredacteur van literair tijdschrift Passionate en organiseert literaire evenementen. Zijn roman Mama Tandoori (2010) werd een internationaal succes. Hij werd in Nederland genomineerd voor de NS Publieksprijs. Ernest van der Kwast won in 2016 de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs voor De IJsmakers.

Lieven Vandenhaute (°1966) zorgt al jarenlang voor culturele programma’s op radio en tv. Elke middag praat hij op Radio 1 met de meest uiteenlopende mensen over Nieuwe feiten.

 

De Sikhgemeenschap ontvangt Zin in Zomer gastvrij in hun gebedshuis. Uit respect volgen wij dan ook een aantal kleding- en gedragsregels.

  • Kleed je bescheiden. Hemden in de broek. Geen korte rokken.
  • Breng een sjaal of bandana mee om je hoofd te bedekken (mannen en vrouwen). Een hoed of pet volstaat niet.
  • Bij betreden tempel trek je schoenen en sokken uit.
  • Geen alcohol of sigaretten.

Na afloop word je getrakteerd op lekkere hapjes, thee en sap.

Geen boekenverkoop in de tempel. Je kan boeken van Ernest van der Kwast kopen bij de vorige voorstellingen.

 

Deel dit via