In aanloop naar het festivalweekend eind augustus kan je in Genk en Hasselt de hele zomer lang genieten van een hele reeks illustratietentoonstellingen.

Op vrijdag 26 augustus openen we het festivalweekend met twee jonge auteurs met dubbel bloed die hun debuutroman uitbrachten. De Turks-Vlaamse Tülin Erkan schreef Honingeter. De Marokkaans-Vlaamse Yasmina El Messaoudi schreef Straatkat. Beiden worstelen ze met de zoektocht naar een thuis. Xavier Taveirne gaat met hen in gesprek. Muziek is er van zangeres Laïla Amezian, op accordeon begeleid door Tuur Florizoone.

Zaterdag 27 augustus staat helemaal in het teken van illustratie met een reeks lezingen door topillustratoren. Voor families met kinderen is er een muzikale vertelling rond Astrid Lindgren met allerlei leuke activiteiten daarrond. En verder workshops, een tekenbattle, live illustreren, een illustratorenmarktje en nog meer. Gegarandeerd een leuke namiddag voor alle leeftijden.

Zondag 28 augustus sluit Els Beerten het festival af met een voorstelling rond haar langverwachte nieuwe boek De rest van ons leven. Phara de Aguirre gaat met Els in gesprek. Mezzosopraan Britt Truyts zorgt samen met harpiste Marjolijn Vernimmen voor de ideale soundtrack. Eerder op de dag kan je met Els op wandel door de tuinwijken van Winterslag. En voor de jongste bezoekers is er o.a. een workshop met Frank Daenen rond Leesje & Wurm.

Deel dit via