In Sint-Truiden dompelde Zin in Zomer je onder in de wondere wereld van de poëzie. Je ontdekte de stad met Lotte Dodion, fietste een gedicht bijeen op de Poëziefiets en genoot van “Zot Polleke” en Wilderman. Misschien typte Jee Kast op zijn #nualzerevingers typemachine wel een poëtisch portretje voor jou?

De indrukwekkende historische abdijsite was het decor voor deze goedgevulde festivaldag.

In Genk kon je met de hele familie naar Thor Park voor een heerlijke literaire dag vol rare vogels, letterlijk en figuurlijk. Je kon genieten van een matineevoorstelling van de winnaar van de Louis Paul Boonprijs, flamencomuziek en -dans, wandelingen, performances en workshops voor jong en oud. Genkenaar en wereldburger Stefan Brijs reisde speciaal uit Andalusië af om er samen met jullie een zinderende zomerdag van te maken. De talloze activiteiten stonden op een of ander manier in het teken van zijn oeuvre.

We waren te gast in Thor Park, een prachtig domein in de schaduw van de mijnterrils van Waterschei.

Je houdt van boeken, maar nog meer van de bijhorende illustraties? In Hasselt kon je met de familie naar Villa Verbeelding, De Nieuwe Zaal en Het Stadsmus voor een programma dat draaide rond illustratie. Je deed inspiratie op tijdens de vele workshops en lezingen, stak zelf de handen uit de mouwen en genoot van een voorstelling met topillustratoren Carll Cneut en Rébecca Dautremer. We sloten de dag af met Erwin Mortier die in primeur een voorsmaakje gaf van zijn nieuwe roman De onbevlekte, de opvolger van Marcel.

In het midden van een kunstzinnige buurt zetten De Nieuwe Zaal, Hogeschool UCCL en Het Stadsmus de deuren wijd open voor Zin in Zomer. 
Met dank aan UCLL, Het Nieuwstedelijk, Het Stadsmus en Huis van het Kind

Deel dit via