Dompel je in Sint-Truiden onder in de wondere wereld van de poëzie. Ontdek de stad met Lotte Dodion, fiets een rondje op onze Poëziefiets of geniet van “Zot Polleke” en Wilderman. Misschien typt Jee Kast op zijn #nualzerevingers typemachine wel een poëtisch portretje voor jou?

De indrukwekkende historische abdijsite is het decor voor deze goedgevulde festivaldag.

In Genk kan je met de hele familie naar Thor Park voor een heerlijke literaire dag vol rare vogels, letterlijk en figuurlijk. Kom genieten van een matineevoorstelling van de winnaar van de Louis Paul Boonprijs, flamencomuziek en -dans, wandelingen, performances en workshops voor jong en oud. Genkenaar en wereldburger Stefan Brijs reist speciaal uit Andalusië af om er samen met jullie een zinderende zomerdag van te maken. Ontdek de talloze activiteiten in het teken van zijn oeuvre.

We zijn te gast in Thor Park, een prachtig domein in de schaduw van de mijnterrils van Waterschei.

Je houdt van boeken, maar nog meer van de bijhorende illustraties? In Hasselt kan je met de familie naar Villa Verbeelding, De Nieuwe Zaal en Het Stadsmus voor een programma dat draait rond illustratie. Doe inspiratie op tijdens de vele workshops en lezingen, steek zelf de handen uit de mouwen en geniet van een voorstelling met topillustratoren Carll Cneut en Rébecca Dautremer. We sluiten de dag af met Erwin Mortier die in primeur een voorsmaakje geeft van zijn nieuwe roman De onbevlekte, de opvolger van Marcel.

In het midden van een kunstzinnige buurt zetten De Nieuwe Zaal, Hogeschool UCCL en Het Stadsmus de deuren wijd open voor Zin in Zomer. 
Met dank aan UCLL, Het Nieuwstedelijk en Het Stadsmus

Deel dit via