Tips van Zin in Zomer

 

Tentoonstelling Op een dag, misschien... De wereld van Mélanie Rutten

Beeld tento Melanie Rutten

illustratie: Mélanie Rutten

Villa Verbeelding - tot 14 september 2019

Een kampvuur bij het meer, de ondergaande zon, nachtelijke avonturen. De boeken van Mélanie Rutten baden in een mysterieuze sfeer, waarin de personages leven op het ritme van de seizoenen, in harmonie met de natuur.

In het kleurrijke universum van illustrator Mélanie Rutten is het heerlijk dwalen. In interactieve installaties ga je met natuurwezens op pad door hun wereld van spel, dans en dromen. Je experimenteert met kleuren, vormen en woorden! Zet je helm op of verstop je in een koffer vol met boeken. Wat ontdek je onder de reuzegrote tafel?

Deze tentoonstelling is een productie van Mélanie Rutten en het cultuurcentrum van Luik 'Les Chiroux'. Villa Verbeelding in Hasselt is de enige locatie in Vlaanderen.

www.villaverbeelding.be

 

Tentoonstelling Soort van tovenaars

Beeld Soort van tovenaars

illustratie: Benjamin Leroy

Bib Genk - tot 31 augustus 2019

Zomervakantie! Dat betekent dat je in de bib op zoek kan gaan naar de schat van Vlieg! We verstopten hem deze keer in de tentoonstelling Soort van tovenaars. Stap in een cirkel vol wonderlijke stoelen die hun geheimen prijsgeven aan wie goed zoekt, kijkt en luistert. Samen toveren woord en beeld nieuwe werelden tevoorschijn, vol geluiden en grappige details voor jong en oud.

Met de mooiste gedichten van Jaap Robben, Edward van de Vendel, Bette Westera, Hans & Monique Hagen. En met betoverende illustraties van Benjamin Leroy, Mattias De Leeuw, Sylvia Weve en Charlotte Dematons.

'Soort van Tovenaars' is een realisatie van Villa Verbeelding i.s.m. Poëziecentrum

www.bibliotheekgenk.be

 

Zin in Zomerclub

Beeld Zin in Zomerclub

Zin in Zomerclub, dat is Zin in Zomer op kindermaat.

Kies uit 4 woensdagen vol creativiteit! Na een voormiddag in Villa Verbeelding nemen we de bus naar de bibliotheek en eten we samen. Voormiddag krijg je een lekker tussendoortje en namiddag een zomers toetje.

Spelen met letters en woorden of verdwalen in de kleurrijke droomwereld van Mélanie Rutten. Word een personage in je eigen decor! Of wat dacht je van verhalen en tekeningen om duimen en vingers van af te likken?

Woensdag 3 en 17 juli, 7 en 21 augustus (9u30-16u)

6-12 jaar, € 8, € 4 via Rap op Stap

Programma en inschrijven: www.villaverbeelding.be

Zin in Zomerclub is een organisatie van Villa Verbeelding en Bibliotheek Hasselt Limburg

 

 

Deel dit via