Festivaldag 28/08
in Genk
vrijdag 28 augustus 2020

Gezinswandeling RESET

Je maakt een mooie wandeling in het groene hart van Genk centrum. Vertrek- en eindpunt is het Emile Van Dorenmuseum, waar op dat moment de prachtige expo RESET te zien is. Een gids neemt je op sleeptouw door het Molenvijverpark en het Heempark. Op verschillende tussenstops kan je genieten van natuur en cultuur in verschillende vormen. In de namiddag zijn gezinnen met kinderen welkom: op het parcours zijn er drie activiteiten voor de kinderen voorzien. Om 16u en 17u30 zijn er wandelingen voor volwassenen maar deze zijn volzet.

>> Vertrek aan het Emile Van Dorenmuseum (Henri Decleenestraat 21) - vertrek om 14u (voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar) - mogelijk extra gezinswandeling om 15u als de eerste volzet is - de wandelingen voor volwassenen van 16u en 17u30 zijn nu al volzet - wandeling duurt 2 uur - gratis - het aantal deelnemers is beperkt: reserveren verplicht via bibliotheek@genk.be - breng je mondmasker mee.

Gezinswandeling

 

Over letters en landschappen
Kristof Reulens over het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk

Kunsthistoricus en gepassioneerd verteller Kristof Reulens neemt je mee doorheen het literaire verleden van het kunstenaarsoord Genk. Niet enkel landschapsschilders, maar ook schrijvers lieten zich inspireren door Genk en zijn landschap. Neel Doff bijvoorbeeld, die in Genk haar beroemde Keetje Tippel bedacht.

>> In de tuin van het Emile Van Dorenmuseum (Henri Decleenestraat 21) - bij slecht weer in de Bibliotheek (Stadsplein 3) - om 20u - lezing duurt 1,5 uur - gratis - het aantal deelnemers is beperkt: reserveren verplicht via bibliotheek@genk.be - breng je mondmasker mee.

 kristof reulens

 

Gouden omweg van een aangelande
Literaire wandeling met Ellen Schroven

In 2018 was Ellen Schroven kunstenaar in residentie in het Emile Van Dorenmuseum en werkte ze een jaar lang in het natuurgebied de Maten. Ze ging er op zoek naar de letter c, die in de loop van de jaren ’30 uit ‘Genck’ verdween. De queeste werd gedocumenteerd in tekeningen, teksten en foto’s, die resulteerden in de tentoonstelling en het gelijknamige kunstenaarsboek Cédaire.

Tijdens de Gouden omweg sta je met Ellen Schroven stil op een aantal bijzondere plaatsen - ze leest er voor uit de aantekeningen die ze maakte tijdens haar rondzwervingen doorheen het gebied.

>> Vertrek aan De Maten (Slagmolenweg 76) - vertrek om 19u36 (zonsondergang) - wandeling duurt 2 uur - € 8 per persoon - het aantal deelnemers is beperkt: reserveren verplicht via emile.vandoren@genk.be - breng je mondmasker mee.

Ellen Schroven

 

Mag je haaien aaien en kunnen bergen krimpen? - geannuleerd
Workshops filosoferen en illustreren - vanaf 6 jaar

Inge Rylant en Laura Bergans zijn de jonge illustratoren van de prentenboeken Mag je haaien aaien en Kunnen bergen krimpen? Door de moeilijke omstandigheden in hun woonplaats Antwerpen worden de workshops geannuleerd. De organisatie vraagt hen om op een later tijdstip de workshops te komen geven.  

Haaien aaien

 

Deel dit via