In memoriam Chris Schoeters
Drijvende kracht van Zin in Zomer Sint-Truiden


Zin in Zomer verliest een onvervangbare schakel in haar team. Chris Schoeters de bezieler van Zin in Zomer in Sint-Truiden, overleed na een moedige strijd tegen kanker. Zij zorgde voor talloze bijzondere literaire momenten en poëtische ontmoetingen op de mooiste plekjes van Sint-Truiden.

CS

CS

Een greep uit een memorabele reeks van Zin in Zomer momenten met topauteurs op zeer bijzondere locaties:
Dichters Sylvie Marie en Maarten Inghels in het Speelhof met muziek van de toen opkomende Isbells (2010). Stijn Vranken in de brouwerij van Kerkom, met de piepjonge Marble Sounds (2011). En in diezelfde editie legde auteur Jan Siebelink zijn ziel bloot bij Phara de Aguirre in het Kasteeldomein van Terbiest. Een Rusland avond met Stefan Blommaert, Jan Balliauw en Marente de Moor op de heetste zomeravond van 2012. Het kerkje van Zepperen én een glaasje ijskoude wodka brachten verkoeling. In 2013 voelde Hanne Decoutere de gevierde auteur Thomese aan de tand.
 

CS

CS

De reeks dichters die Chris naar Zin in Zomer Sint-Truiden haalde is lang:
Maud Vanhauwaert, Ruth Lasters, Andy Fierens, Gregory Frateur, Ellen Deckwitz, Laurence Vielle, een hele Poëziebus met 24 dichters uit België en Nederland, Charlotte Van den Broeck, Idwer de la Parra, Lotte Dodion, Erik van Os, Jee Kast, Max Temmerman, Hind Eljadid, Moya De Feyter, Mona Thijs, Margot Delaet, Lisette Ma Neza, Delphine Lecompte,…

Ze slaagde er ook in topthrillerauteur J.R. Ellory naar Sint-Truiden te halen. Maar ook auteurs Oek de Jong, Bart Moeyaert, Koen Peeters en Jamal Ouariachi vonden dankzij Chris de weg naar Sint-Truiden. Hét huzarenstuk dat ze klaarspeelde was de voorstelling met Ernest van der Kwast in de Sikhtempel in Halmaal, Sint-Truiden. Dat was nooit eerder gebeurd. Een bijzondere ervaring voor de festivalbezoekers én voor de Sikh.
 

CS

CS

Haar passie voor literatuur, haar kennis van de literaire wereld en haar gedrevenheid om zoveel mogelijk mensen te raken met het vuur van het woord, kunnen we onmogelijk vervangen.

Bedankt Chris voor jouw warmte, jouw inspiratie, jouw onbaatzuchtige inzet. We gaan je zo hard missen.

Laat je rouwbetuiging achter via een mailtje naar zininzomer@skynet.be.

 

 

 

Deel dit via